La pel·lícula per a televisió Ebre, del bressol a la batalla podrà veure’s a les 5 sales a la Catalunya Nord que formen part del Cicle Gaudí

Dirigida per Román Parrado escrita per Eduard Sola, produïda per Setmàgic Audiovisual, Enciende TV i Televisió de Catalunya, i protagonitzada per Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Roser Tapias, Alfonso Sánchez, Artur Busquets, Emilio Palacios, Manuel Morón, Adolfo Fernández i Kimberley Tell.

Sinopsi:
L’any 1938 la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat ambdós exèrcits i arrasat els ànims de la població de banda i banda. En aquest ambient el creuament de l’Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar les aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència enfront els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l’escassetat de soldats i l’alta mortalitat dels darrers mesos, milers de joves d’entre 17 i 18 anys són cridats a files per l’exèrcit republicà. Entre ells hi ha els protagonistes d’aquesta història, quatre joves pels qui la Batalla de l’Ebre serà el primer contacte directe amb la guerra. Ebre, del bressol a la batalla retrata aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.

  • Perpinyà, cimema “le Castillet”: dimarts 6 de septembre a les 19:00
  • Oceja,  cinema “le Puigmal”: dimarts 20 de setembre a les 20:45
  • Ceret, cinema “le Cérétan” Dijous 22 de setembre a les  20:30
  • Prada, cinema “le Lido”: dimarts 27 de setembre a les 21:00 
  • Cabestany, centre culturel Jean Ferrat: dimecres 28 de setembre a les 21:00
Share This