Òmnium Cultural al Nord

Qui sem:

Òmnium Cultural al nord del Països Catalans

Creat a Perpinyà el 1987, Òmnium Cultural Catalunya Nord treballa des de llavors en la defensa i la promoció de la llengua i la cultura catalanes, pels drets civils i la cohesió social. Instal·lat des del 2023 a l’antiga Casa Camprodon, Òmnium proporciona i difon un ventall d’activitats ample i divers. Totes aqueixes accions s’inscriuen dins el marc associatiu nord-català que vol dignificar la llengua pròpia d’aquest país.

Amb voluntat de fer país, Òmnium Cultural Catalunya Nord ha establert conveni amb Òmnium Cultural del Principat, per tal d’intensificar les col·laboracions.

Així, la Casa Camprodon vol ser aquest punt de trobada que fomenta la participació ciutadana, un espai híbrid on la cultura és la protagonista, un territori de reflexió, formació i difusió obert a tothom.

Implica’t pel país, fes-te membre!

QUÈ FEM:

 

– cursos de català per adults a més de 30 vilatges de Catalunya Nord,

– cursos intensius de català en el marc de la formació professional en direcció de les administracions i empreses, 

– cicles de cinema en català arreu del país i a la fresca, al pati de la Casa Camprodon,

– la Nit de Sant Jordi, per tal de premiar la creació literària del país,

– taller de Teatre en català, per posar en pràctica  el teu català,

– i una rica programació cultural a la Casa Camprodon (concerts, teatre, conferències, exposicions…)

Amb voluntat de fer país, Òmnium Catalunya Nord ha establert convenis de col·laboració amb diferents entitats del territori per promoure la llengua i la cultura catalanes en les seves activitats.

 

Òmnium Cultural al Sud

Òmnium Catalunya Nord manté un lligam estret amb Òmnium del sud.  

Òmnium Cultural va ser fundada el 1961  a Barcelona. Des d’aleshors Òmnium ha dut a terme nombroses campanyes per promoure el català en diversos àmbits (l’escola, el llibres, la restauració, els mitjans de comunicació) i per defensar els drets nacionals de Catalunya (campanya Freedom For Catalonia, campanya pel CAT a les matrícules, etc.). A partir de 2003, l’entitat va engegar un procés de renovació  amb nous projectes i activitats: Festa per la Llibertat, programes de cohesió social, nous programes culturals. També campanyes com “Un país normal” i “Ara és l’hora” a favor de la independència de Catalunya. 

 Avui dia Òmnium té més de 180 000 socis,  és la primera entitat de Catalunya i dels Països Catalans.

Pàgina Web

Share This