Nit de Sant Jordi

Ateses les circumstàncies un any més els premis literaris Sant Jordi Catalunya Nord no es podran lliurar a la data tradicional del 30 d’abril.

En conseqüència la mesa d’Òmnium Cultural Catalunya Nord ha decidit ajornar la data límit d’entrega de les obres candidates a 30 de juny de 2021.

El lliurament de premis es farà passat l’estiu 2021.

Des del 1990 Òmnium Cultural Catalunya Nord (creat el1987) organitza la Nit de Sant Jordi. Té per objectiu prestigiar la llengua catalana especialment atorgant premis literaris dotats per diverses institucions. Els premis estan lliurats al curs del sopar de gala anomenat Nit de Sant Jordi. Obert a tot públic, aquest certamen amb el temps s’ha imposat com un esdeveniment cultural ineludible a Catalunya Nord i una trobada transfronterera entre creadors literaris però també entre esportius, empresaris i responsables polítics. És l’acte que finalitza les celebracions de la Festa de Sant Jordi a la Catalunya Nord.

Les darreres edicions :

 

Nit de Sant Jordi 2021

Cada any  desde fa més de 30 anys, els premis literaris Sant Jordi en llengua catalana s’han lliurat durant una vetllada de gala l’últim divendres d’abril. Un esdeveniment tradicional que reuneix més de 200 persones cada any. En aquest any 2020, molt peculiar en motiu de la crisi sanitària no s’ha pogut mantenir la cita a la data tradicional.  Tanmateix Òmnium Cultural Catalunya Nord ha celebrat la literatura catalana amb un acte de lliurament el dissabte 26 de setembre a la Casa de la Catalanitat per tal  d’honorar i premiar els participants. Amb l’única presència dels socis dotadors dels premis, dels guanyadors i  dels membres d’Òmnium Catalunya Nord, es van donar a conèixer els guanyadors d’aquesta edició:

 Premi “Catalunya Nord”, dotat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), per un estudi, treball o documents per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell per al coneixement de Catalunya Nord.
Josep Marqués Messeguer per “Jordi Pere Cerdà o l’ànima literària de Cerdanya, el pensament poètic i Compromís amb la paraula”

– Premi Francesc Català de poesia dotat per Òmnium Cultural de Catalunya, per a obres de poesia de tema lliure,
Per Glòria Bassols per “acords de terra”

– Premi Pere Verdaguer de narració o contes per infants dotat per Òmnium Cultural Catalunya Nord
Premi destinat a premiar una narració o un conte per a nens de 6 a 12 anys en un
Frederic Trias, per “El tió d’en Galdric”

– Premi Ramon Juncosa de divulgació i periodisme transfronterer dotat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà
Article o treballs en paper (premsa professional, associatiu, institucional, publicació universitària, etc.) ràdio, televisió, reportatges de premsa digital.
Joan-Albert Argerich, pel reportatge “Canigó, muntanya sagrada dels catalans” emès per Girona FM i Ràdio Arrels

El premi per a empreses atorgat per Union pour les Entreprises 66 (UPE66) l’ha guanyat Hubert Fisselier de l’empresa Hollybot, especialista en programes d’ordinador

Share This