Carta del Jordi Cuixart

MANIFESTACIÓ PERPINYÀ

De la cel·la estant avui som amb vosaltres, amb els germans de la Catalunya Nord i de la resta dels Països Catalans. Mobilitzant-nos per l’escola catalana i per la dignitat col·lectiva, dempeus contra la por dels Estats. Perquè abans del 1714 hi va haver un 1707; i abans del 1707 no oblidem que hi va haver un 1659.

Del “Soyez propres, parlez français” a la sentència del Tribunal Constitucional francès, som una història de lluites compartides contra la seva intolerància; la diversitat ofèn els poders que neguen la plena reciprocitat de milions de ciutadans de nacions sense Estat, arreu d’Europa i del món.

Però gairebé mig segle de La Bressola i d’Arrels ens assenyala el camí: els drets es defensen exercint-los i la força de la gent pot ser imparable; com els docents de la marea verda també ens van ensenyar.

Amics, lluita, coratge i autoestima. Volien soterrar Enric Valor i avui arriba a més carrers que mai del país. Ni pors, ni renúncies.

Visca l’escola catalana i visca els Països Catalans. Sempre endavant!

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural
Presó de Lledoners, 28 de maig de 2021

Foto de Jordi Cuixart
Share This